Title: Puding Karamel Nini Sumber: Mak Nini Authored by: jeni on Tue, Jan 1st, 2008 at 3:09 AM Online URL: http://www.knowledgebase-script.com/demo/question.php?ID=814 Powered by phpkb from Chadha Software Technologies (INDIA)
1 tin susu cair
1 tin telur ayam - kalau pakai saiz A dalam 7 biji
1 tin air
4 sudu besar gula pasir
1 tsp vanila
1 tbsp tepung kastard
Note: Pakai tin susu cair yang digunakan untuk menyukat.
Untuk buat karamel:
6 tbsp gula pasir
sedikit air
* Masak gula dan sedikit air dalam loyang hingga gula cair dan bertukar jadi warna kuning keemasan. Ketepikan.
Cara:
1. Didihkan air dlm pengukus. Ikat tutup kukus dgn kain.
2. Kacau air dan gula pasir dalam bekas. Pastikan gula hancur.
3. Masukkan susu, telur, vanila dan tpg kastard. Kacau perlahan dan rata.
4. Tapis adunan kedalam loyang karamel.
5. Masukkan dalam kukusan bila air kukusan mendidih.
6. Kukus selama 20 minit.
7. Hidangkan sejuk.
This question has been viewed 6765 times so far.
Title: Puding Karamel Nini
Labels: Resipi | author: MatskaiPosts Relacionados:
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 Komen:
Catat Ulasan