Title: Mee Kantonis |

Sumber : Jeni
Hidangan : 1 orang makan
Bahan-bahan Tagliatelle (Sejenis pasta yang leper2 nipis, kecik sikit dari fetuccini, gambar attached. Kalau kat msia boleh la guna yee mee yang kering tu) 1 ulas bawang putih 3 cawan stok ayam (saya rebus rangka ayam) 2 sudu makan sos tiram 1/2 sudu kecil lada sulah 1 sudu kecil tepung jagung dibancuh sedikit air 1 biji telur Garam secukup rasa Daun bawang Bawang goreng
Caranya
- Tumbuk bawang putih hingga pecah. Di dalam periuk kecil tumis dengan minyak yang sedikit hingga garing.
- Masukkan stok ayam dan mee. Mee ni kering jadi masak hingga lembut.
- Masukkan sos tiram, lada sulah dan garam.
- Masukkan bancuhan tepung jagung. (Kelikatan mee sebenarnya terpulang pada citarasa masing2)
- Pecahkan telur ke dalam mee.
- Angkat. Masukkan dalam mangkuk dan taburkan daun bawang dan bawang goreng.
Nota : Actually nak tambah cendawan ke carrot ke apa2 pun boleh. Cuma yang kat atas tu je stok yang ada kat rumah ku :) |
Authored by: jeni on Fri, Mar 7th, 2008 at 8:07 AM This question has been viewed 3627 times so far. |
Online URL: http://www.knowledgebase-script.com/demo/question.php?ID=885 |
Powered by phpkb from Chadha Software Technologies (INDIA)
0 Komen:
Catat Ulasan