Title: Cendul Siti Mariam |

Sumber : http://myresipi.com/ Kiriman : Baya
Bahan-bahan ( 4-5 orang ) 1 cawan tepung beras 3 cawan air pandan secubit garam 1 sudu kecil air kapur sedikit pewarna hijau (option)
Cara
- Cara-cara masukkan semua bahan ke dalam periuk dan masak sehingga kental dan berkilat
kacau selalu supaya tidak hangit.
- Sediakan bekas yang berisi air sejuk.
- Masukkan cendol ke dalam acuan muruku dan tekan ke dalam air sejuk. Kalau tak ada acuan muruku tekan di atas senduk yang berlubang simpan sekali dengan airnya di dalam peti ais.
|
Authored by: jeni on Fri, Jan 25th, 2008 at 7:30 AM This question has been viewed 2459 times so far. |
Online URL: http://www.knowledgebase-script.com/demo/question.php?ID=835 |
Powered by phpkb from Chadha Software Technologies (INDIA)
0 Komen:
Catat Ulasan